Spökskrivare som skriver uppsats åt mig? Köpa examensarbete är väl inte ok

Befinner du dig under tidspress och känner dig smådesperat? Vissa genvägar är mer etiska än andra. Låt oss granska dem nedan.

 

(Jag rekommenderar enbart etiskt hållbara genvägar och avråder dig från sådant som kan bestraffa dig i längden.)

 

Kombinera två befintliga arbeten i en ny uppsats

En genväg är att utgå från två snarlika uppsatser och integrera dem i en ny uppsats som blir din. Jag uppskattar inte denna metod till fullo. Om den är väl genomförd kan dock den nya uppsatsen betraktas som ett unikt arbete.

 

Metoden är mycket enkel: Hitta två, eller kanske tre, uppsatser och kombinera dem till ett nytt verk. Ändra och lägg till lite information samt skriv om texten. Ta bort och lägg till några källor och se till att du varit så pass kreativ att det nya verket kan betraktas som original.

 

Jag rekommenderar att skriva all text i en uppsats. Ingen kopiering och klistra in och sedan justera. Kvalitet håller bäst i längden. Om du vill känna dig trygg, gör ett äkta arbete. Om du är snabb på tangentbordet går det fort ändå. Max en vecka om du har fokus och disciplin.

 

Naturligtvis skulle vissa ta risken att ytterligare påskynda processen genom att bara använda en eller max två arbeten, kombinera dem, och justera språket i den nya uppsatsen.

 

Plagiat och plagiattest av uppsats?

Om arbetet utförs väl kommer den nya studien inte att fastna i ett plagiattest. Ändå är arbetet plagierat vad gäller struktur, originalitet och källhänvisningar. Här kan du bli uppräckt av handledaren. Vill du ha ett sådant arbete publicerat, på obestämd tid, under ditt namn?

 

Använda universitetets skrivverkstad

Vissa universitet har personal som hjälper uppsatsstudenter med språket. De gör ingenting med innehållet i ditt arbete utan kommenterar språket. Detta är till viss hjälp för invandrare och andra studenter som tycker att det akademiska språket är en utmaning.

 

Samtidigt är det ovanligt att den hjälpen lyckas kompensera för alla svårigheter dessa studenter står inför när det gäller att behärska akademisk svenska och tänka vetenskapligt. Men visst, hjälpen är gratis och kan stödja studenter med låg budget.

 

 

Ghostwriting och spökskrivare för att köpa uppsats

Vissa länder som Storbritannien och USA har väletablerade och outsourcade företag som är specialiserade på spökskrivande av akademiska texter. Kundservicen är hög och priserna är låga, och du kan beställa en uppsats eller till och med en avhandling med några få musklick.

 

Det finns dock uppenbara svagheter med att anlita sådana spökskrivare och ghostwriters genom att betala för uppsatsen.

 

Eftersom priserna är låga och tjänsten är snabb kan det vara frestande för dig att prova deras tjänster. Problemet är att du får vad du betalar för. Om du betalar några hundra dollar för en hel kandidatuppsats, tror du att den (lagligt genomförda) spökskrivna uppsatsen kommer ge dig godkänt?

 

Vågar du betala för uppsats?

Tror du att en lågbetald spökskrivare som aldrig varit i kontakt med dig och inte har en aning om vem du är och vilka avsikter du har kommer att göra sitt bästa för dig?

 

Förutom Storbritannien och USA erbjuder flera andra länder liknande tjänster, men vanligtvis i mindre skala. Danmark har ett antal ghostwriters, som ”Skrivevaerkstedet” och några av dem hjälper till med akademiskt spökskriveri.

 

Ytterligare en utmaning för sig som svensk student är att arbetena genomförs på ett icke-svenskt språk. ”Bara att översätta via Google Translate” kanske du tänker. Utmaningen med det är att Googles översättningstjänst till svenska fortfarande (år 2022) fortfarande har klart bristfällig kvalitet. Du kommer behöva omarbeta i princip varje mening.

 

Dessutom är ofta deras uppsatsstruktur aningen annorlunda jämfört med Sverige. Om du anlitar en sådan tjänst från utlandet får du med andra ord räkna med en hel del eget engagemang för att ta din uppsats till godkänd nivå.

 

Professionell uppsatscoaching

Vad gäller mer högkvalitativ skrivhjälp dominerar Uppsatscoachen (eng: essaycoach) den svenska marknaden genom att erbjuda coachningstjänster för främst svenska studenter.

 

Till skillnad från de tidigare nämnda spökskrivarna och storbolagen har detta småföretag fåtalet välutbildade och professionella som fungerar som universitetshandledare snarare än spökförfattare/spökskrivare.

 

Priserna är höga men integriteten och garantierna för godkänt är mycket höga i jämförelse med övriga alternativ. Återigen får du det du betalar för.

 

Kan du lita på uppsats.eu?

En ny aktör i form av uppsats.eu har nyligen dykt upp på marknaden. Dom har lagt ner stor omsorg på att skapa en förtroendeingivande landningssida för att du snabbt ska lockas att anlita deras tjänster.

 

Problemet för dig som kund är att bolaget är utlandsägt (London). Den vägen slipper dom bli momsbeskattade, vilket är helt ok för dig som kund. Det som är mindre ok är att dom genom sitt affärsupplägg utomlands (a) kan dölja sin identitet och (b) relativt enkelt kan försnilla dina pengar, om dom vill.

 

Hemsidan stoltserar med en hög score på Trustpilot, vilket vid en första anblick ger ett förtroendeingivande intryck. Här behöver du emellertid tänka efter en smula: För det första, skulle du någonsin öppet erkänna att du anlitat spökskrivare för din uppsats genom att lägga en positiv kommentar på Trustpilot? Vilka tror du då ligger bakom den positiva feedback som getts på Trustpilot? Är det helt naturligt att de fått så många feedbacks på så kort tid?

 

För det andra, vet du hur enkelt det är att fejka en hög score på Trustpilot? Allt du behöver göra är att skapa ett antal Google-konton, där varje konto lägger upp en fin recension om företaget.

 

Det kräver cirka en heldag av arbete, utspritt över några veckor eller månader, för att skapa konton som ser verkliga ut och därefter ordna en hög Trustpilot score.

 

För det tredje: Är det inte intressant att deras kundrecensioner enbart har ett förnamn och initialen i efternamnet? Och saknar bild. Vad tror du det innebär? Att kundrecensionerna är äkta eller att de arrangerats?

 

För det fjärde: De har en siffra som visar ”antal beställningar denna dag”. Ser det inte snyggt ut? Jag tycker det. Hur ärlig tror du denna siffra är? Du tänker att deras sajt på ett ärligt sätt auto-registrerar nya kunder varje dag? När sker det? Då kunden signerar kontraktet går en automatisk registrerings-ping till webbsajten? Otroligt nyskapande i såna fall.

 

För det femte: Du kan gå ännu djupare och studera hur de byggde upp sajten. Här framgår genom SEO-verktyg, som ahrefs.com, att de på mycket kort tid (1-2 månader) fått en större mängd ingående back-links från webbsajter som länkar till uppsats.eu. Många av dessa webbsajter är icke-svenska, bland annat ryska, och har inte med uppsatsskrivande att göra. Vad tror du det vittnar om? Att det här är en ärligt uppbyggd sajt?

 

Övriga bolag för spökskrivare examensarbete

Asiatiska länder som Filippinerna erbjuder flera skrivtjänster, och det är möjligt att vissa av dem erbjuder coachning eller handledning av högre kvalitet som Uppsatscoachen.

 

Emellertid är det mer fördelaktigt att få coachning i det land där du bor och studerar. De arbetar samma språk, coacherna känner till de förväntningar just din institution har på uppsatsen, bolaget baseras på svenska rättsprinciper och coacherna vet vilka villkor som gäller i Sverige. Sannolikheten blir även större att de möter dig med ärliga avsikter.

Vill du fortfarande betala någon for att skriva uppsats?

Om eget skrivande av något skäl skulle vara omöjligt skulle jag som kund välja uppsatscoachen i första hand, trots de höga priserna, eftersom bolaget är registrerat i Sverige, var först på marknaden och fungerat i flera år, samt bygger på kontrakt som signeras online under svenska rättsförhållanden.

 

I andra hand välja hand de väletablerade storbolagen i utlandet på grund av de låga priserna och räkna med en hel del chansningar och arbete på egen hand för att ta arbetet till godkänt.

 

Vad gäller uppsats.eu och snarlika nystartade bolag med dolt eller utländskt ägande hänvisas till det som nämns ovan. Du betalar nästan fullt pris (33.000 kr och uppåt) men har låga säkerheter.

 

Skriva uppsats utan handledare?

Många studenter saknar rätt till handledning och har problem med att slutföra uppsatsen. Då har du hamnat i situationen att skriva examensarbete utan handledare och på egen hand. I länken får du tips som (gratis) kan bespara dig månader av onödigt arbete.

Tillämpa det jag tipsar om och slutför din uppsats på några veckor.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.